Szolgáltatásaink

Ultrahang vizsgálataink:

Komlplex hasi ultrahang és kismedencei ultrahang

A hasi ultrahang vizsgálat non-invazív, fájdalom mentes szűrővizsgálat, mely alkalmas a máj és epehólyag betegségeinek, a hasnyálmirigy, az epe- és vesekövek, húgyúti kövek diagnózisára. Rendszerint hasi fájdalmak okát keressük vele. Ezen felül a hasi ultrahang vizsgálattal különböző szervek megnagyobbodása is detektálható. Továbbá daganatos betegségek májáttétei, hasüregi folyadék- vagy gennygyülemek, vérzések mutathatók ki a hasi ultrahang segítségével.

Pajzsmirigy, nyaki lágyrészek ultrahang vizsgálata

Vizsgáljuk a pajzsmirigy, alakját, szerkezetét, nagyságát, bennük lévő esetleges göböket, cystákat vagy daganatos elváltozásokat, továbbá az erre előforduló nyaki nyirokcsomókat. Gyakori gyógyszeresen kezelhető megbetegedés főleg nőknél a göbös struma, melynek elsődleges vizsgáló módszere a pajzsmirigy ultrahang.

Nyaki erek ultrahang vizsgálata

Nyaki erek doppler ultrahangos vizsgálatánál a nyaki ütőereket tekintjük ultrahangosan át. Az egyik legfontosabb doppler ultrahangos szűrő jellegű vizsgálat a nyaki verőerek szűkületének és falának ellenőrzése, mely jól jellemzi az érelmeszesedés illetve az érszűkület állapotát.

Az érfalon keletkezhetnek lágy, vagy meszes felrakódások (plakkok), melyek akár szűkületet, súlyosabb esetben érelzáródást is okozhatnak. Ezek tünetei lehetnek szédülés, fejfájás, hirtelen fellépő időszakos látásvesztés, felső végtagi zsibbadás. Indokolt lehet a nyaki doppler ultrahang vizsgálat szédüléses panaszoknál, magas vérnyomásnál, felső végtagi zsibbadásnál, gyakori fejfájásnál.

Alsó végtagok vénás doppler ultrahang vizsgálata

Mindenképpen indokolt az ultrahang vizsgálat hirtelen kialakult, vagy hosszabb ideje fennálló lábduzzadás, feszülés, állandósult végtagfájdalom esetén. Gyorsan kialakuló mélyvénás trombózis gyanújakor is az elsődleges módszer az ultrahang vizsgálat, melynek tünetei a hirtelen létrejövő alsó végtagi duzzanat, a láb piros vagy kékes elszíneződése, a lábfej hátrafeszítésekor a lábszár hátsó részén kifejezett fájdalom.

Akkor is előfordulhat az alsó végtagokban trombózis, ha ennek klinikai jelei hiányoznak, melynek súlyos következménye a tüdőembólia, tüdőinfarktus. Az artériás (verőér) szakaszon a színes Doppler vizsgálat a meszesedések kiterjedését és a szűkületek mértékét, esetleges embólia jelenlétét tudja jól megítélni.

Keressen bennünket bizalommal!

Szeretne időpontot foglalni? Hívja Ügyfélszolgálati munkatársainkat, vagy foglaljon magának időpontot ONLINE.

Azért vagyunk, hogy segítsünk!